U ponudi imamo gotov troslojni bukov parket. Ovaj parket izlakiran je fabrički, njegova debljina je 14 mm i može se montirati lepljenjem ili plivajućim (klik) sistemom. Osnovna prednost ove vrste parketa ogleda se u brzoj i jednostavnoj montaži i mogućnošću korišćenja odmah nakon ugradnje.

Prikazuje se jedan rezultat

Među materijalima koji se sve više koriste u izradi podnih površina, a posebno parketa, svoje mesto našla je i bukva. Gustina bukvinog drveta jedna od većih, što drvo čini čvršćim i izdržljivijim, a samim tim i pogodnim za izradu parketa.

Ono što bukvu dodano čini privlačnim i pogodnim materijalom za izradu parketa jeste što posle termičke obrade, bukva postaje otpornija na vlagu i insekte.

Bukov parket ima ravna vlakna i finu strukturu

Iako je bukva prvobitno svetlije boje nakon termičke obrade menja boju pa se može naći u tamnim nijansama, najčešće je to neka crvenkasta nijansa. Na ovaj način dobija potpuno drugačiji izgled. Nijanse boje zavisiće od inteziteta samog procesa termičke obrade. Kada je reč o građi ove podne obloge, bukov parket ima finu strukturu i ravna vlakna. Postoji nekoliko klasa ove vrste parketa koje se međusobno razlikuju kako po boji drveta, tako i po samoj strukturi. Raznolikost same strukture i boje primetna je u van standard klasi (VS) gde je tekstura drveta šarolika, a prisutnost čvorića izražena.

Troslojni parket od bukve – jednostavna ugradnja

U našoj ponudi možete pronaći isključivo troslojni parket od bukve. Ovaj parket se postavlja vrlo jednostavno. Montaža je brza i na raspolaganju vam je izbor klik montaže ili montaže sa lepljenjem. Parket  od bukve uklapa se u sve enterijere, bez obzira da li je reč o modernim prostorima ili prostorima gde odiše elegancija. Pritom, bukov parket se održava lako, pa se mogu koristiti svi preparati koji su namenjeni za čišćenje podova i klasičnih parketa.

Odaberite troslojni parket od bukve koji će vaš dom učiniti prijatnim i ugodnim mestom za boravak.

Ukoliko vas interesuje više informacija o gotovom i klasičnim parketima, kao i kompletan spisak vrsti parketa koje imamo u ponudi možete pogledati ovde.