Među materijalima koji se sve više koriste u izradi podnih površina, a posebno parketa, svoje mesto našla je i bukva. Gustina bukvinog drveta jedna od većih, što drvo čini čvršćim i izdržljivijim, a samim tim i pogodnim za izradu parketa.

Prikazuje se 1 rezultat

Ono što bukvu dodano čini privlačnim i pogodnim materijalom za izradu parketa jeste što posle termičke obrade, bukva postaje otpornija na vlagu i insekte.

Bukov parket ima ravna vlakna i finu strukturu

Iako je bukva prvobitno svetlije boje nakon termičke obrade menja boju pa se može naći u tamnim nijansama, najčešće je to neka crvenkasta nijansa. Na ovaj način dobija potpuno drugačiji izgled. Nijanse boje zavisiće od inteziteta samog procesa termičke obrade. Kada je reč o građi ove podne obloge, bukov parket ima finu strukturu i ravna vlakna. Postoji nekoliko klasa ove vrste parketa koje se međusobno razlikuju kako po boji drveta, tako i po samoj strukturi. Raznolikost same strukture i boje primetna je u van standard klasi (VS) gde je tekstura drveta šarolika, a prisutnost čvorića izražena.

Parket od bukve – jednostavna ugradnja

Parket od bukve se postavlja jednostavno. Princip je takav da se slažu daščice, pri čemu se one najčešće slažu tako da se dobije oblik riblje kosti. Parket  od bukve uklapa se u sve enterijere, bez obzira da li je reč o modernim prostorima ili prostorima gde odiše elegancija. Pritom, bukov parket se održava lako, pa se mogu koristiti svi preparati koji su namenjeni za čišćenje podova i klasičnih parketa.

Nudimo vam veliki izbor bukovog parketa vrhunskog kvaliteta koji će vaš dom učiniti prijatnim i ugodnim mestom za boravak.