Iroko drvo pripada porodici tvrdog drveta koje prvobitno uspeva na teritoriji tropske Afrike. Žutosmeđe je boje, a po tvrdoći je u rangu sa hrastovinom.

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.

Iroko

Iroko se dugo koristilo u brodogradnji, a potom se njegova primena širila na industriju nameštaja, gde se i danas koristi za izradu nameštaja. Iroko se danas koristi i za izradu podnih površina, a koristi se i za proizvodnju nekih muzičkih instrumenata kao što su udaraljke.

Iroko parket je izdžljiv i cenjen

Iroko drvo je puno prirodnog ulja koje mu pruža dodatnu zaštitu od vlage, te se najviše i koristi za izradu parketa namenjenih za spoljašnje prostorije kao što su terase. Iroko parketi dimenziono odgovaraju ovom tipu prostorija. Iroko parket, tj. parket izrađen od drveta iroko danas se može naći u spa centrima i većim kupaonama. S obzirom na to da dobro reaguje na vlažnost često se naziva afričkim tikom. Izgledom podseća i na naš hrast.

Parket Iroko nijanse

Poznato je da svako drvo oksidira, odnosno da se njegova boja vremenom menja i poprima tamniju nijansu, a iroko je drvo koje brzo poprima tamne tonove, znatno brže u odnosu na ostale vrste drva, pa se parket Iroko može naći i u tamnijim nijansama. Ovo drvo teže se obrađuje u odnosu na ostale vrste drva, jer sadrži velike količine kalcijum karbonata, a pošto su mu vlakna isprepletena i brušenje je znatno otežano.

Ukoliko želite da unesete malo egzotike u svoj dom i promenite izgled svoje terese, parket iroko je pravo rešenje za to. Pogledajte našu ponudu iroko parketa vrhunskog kvaliteta i pronađite parket koji odgovara vašim potrebama.