Egzotično drvo jatoba dolazi sa prostora Južne Amerike i može se naći u nekoliko različitih boja. Nijanse se kreću od crvenkastih do tamnosmeđih tonova, što opet zavisi od načina na koji se drvo obrađuje. Jatoba drvo spada u otpornije i izdržljivije vrste drva, uostalom kao i svaka tropska vrsta, što ga čini pogodnim za proizvodnju parketa, posebno namenjenih za prostorije koje su predviđene za velike frekvencije i opterećenja kao što su sportske hale i koncertne dvorane. Iako se najčešće upotrebljava za izradu podnih površina, njegova primena se tu ne završava, jer je jatoba jako prilagodljiva pa se primenjuje i za unutrušanje prostorije, ali i za otvoreni životni prostor.

Kada je reč o njegovom izgledu, jatoba je jedna od mnogih vrsta koja svoju boju menja tokom procesa obrade. Od svetlije boje koja je na početku, drvo vremenom postaje sve tamnije. Kako je jatoba drvo koje brzo menja boju, ukoliko se ne održava na adekvatan način, pod uticajem sunčeve svetlosti brzo poprima sivu boju. Čak i nakon procesa obrade može posiviti, ukoliko je izložena na suncu na nekoliko sati.

Jatoba parket zbog dobre izdržljivosti, egzotičnog i tropskog izgleda, predstavlja moderno i savremeno rešenje za vaše podove. Ukoliko želite da posedujete parket koji je otporan, koji svojom strukturom i izgledom privlači pažnju, a vašem enterijeru pruža drugačiji i novi izgled, odlučite se za jatoba parket. Pogledajte našu ponudu kvalitetnog jatoba parketa. Posetite naš salon ili nas pozovite za sva dodatna pitanja i informacije.

Prikazuje se jedan rezultat

Svojstva filtera

filter

show blocks helper

Boja -

Širina +

Dužina +

Debljina +

Vrsta drveta +

Dekor +

Vrsta materiala +

Sistem grejanja +

Površinska zaščita +

Površinska obrada +

Klasa otpornosti +

Način montaže +

Sistem ugradnje +

Ivice +

Gradacija +

Vrsta drveta +

Kategorije proizvoda