Egzotično drvo jatoba dolazi sa prostora Južne Amerike i može se naći u nekoliko različitih boja. Nijanse se kreću od crvenkastih do tamnosmeđih tonova, što opet zavisi od načina na koji se drvo obrađuje.

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.

Jatoba parket karakteristike

Jatoba drvo spada u otpornije i izdržljivije vrste drveta, uostalom kao i svaka tropska vrsta, što ga čini pogodnim za proizvodnju parketa, posebno namenjenih za prostorije koje su predviđene za velike frekvencije i opterećenja kao što su sportske hale i koncertne dvorane. Iako se najčešće upotrebljava za izradu podnih površina, njegova primena se tu ne završava, jer je jatoba jako prilagodljiva pa se primenjuje i za unutrušanje prostorije, ali i za otvoreni životni prostor.

Parket Jatoba – estetika

Kada je reč o njegovom izgledu, parket jatoba je jedna od mnogih vrsta parketa koji svoju boju menja tokom procesa obrade. Od svetlije boje koja je na početku, drvo vremenom postaje sve tamnije. Kako je parket jatoba izrađen od materijala koje brzo menja boju, ukoliko se ne održava na adekvatan način, pod uticajem sunčeve svetlosti brzo poprima sivu boju. Čak i nakon procesa obrade može posiviti, ukoliko je izložena na suncu na nekoliko sati.

Jatoba parket – egzotično rešenje za vaš dom

Jatoba parket zbog dobre izdržljivosti, egzotičnog i tropskog izgleda, predstavlja moderno i savremeno rešenje za vaše podove. Ukoliko želite da posedujete parket koji je otporan, koji svojom strukturom i izgledom privlači pažnju, a vašem enterijeru pruža drugačiji i novi izgled, odlučite se za jatoba parket. Pogledajte našu ponudu kvalitetnog jatoba parketa. Posetite naš salon ili nas pozovite za sva dodatna pitanja i informacije.