Još jedna vrsta parketa koja se može naći u našoj ponudi jeste javorov parket. Ono što ga odvaja od ostalih jeste nenametljiv i diskretan dizajn koji mu daje notu prozračnosti. Samim tim to ga čini pogodnim za sve vrste enterijera.

Prikazuje se jedan rezultat

Javor – najsvetlije drvo

Kada je reč o javoru, u pitanju je jedno od najsvetlijih domaćih vrsta drva. Srednje je težine, ima dobru elastičnost, pa je zbog toga njegov koeficijent skupljanja znatno mali. Drvo se dobro obrađuje i još bolje brusi, što ga dodatno čini dobrim materijalom za izradu parketa. Kada je reč o habanju, rezanog drveta, ono nije veliko, a samo lepljenje ne izaziva neke poteškoće, što je još jedna pozitivna osobina ovog drveta.

Javorov parket stabilan i svetlih nijasni

Parket od javora je fine strukture, vlakna su mu ravna i poseduje srednju tvrdoću i postojanost. Javorov parket je malo mekši od hrastovog i poprilično je stabilan. Svetla boja mu pruža eleganciju. Parket od javora može se naći u nekoliko različitih varijanti. Te varijante međusobno se razlikuju u boji, ali i u samoj teksturi drveta. Razlikuje se i struktura šara, a kod nekih varijanti moguća je pojava čvorića, pa boja prestaje da bude homogena.

Veliki izbor parketa od javora

Drvne podne površine pružaju različite vrste montaža, koje znatno menjaju izgled prostorije, zato su pravo rešenje za vaš pod.

U našoj ponudi nalazi se veliki izbor parketa, koji se prave od najfinijih vrsta drva. Među njima nalazi se i veliki izbor javorovih parketa vrhunskog kvaliteta koji će promeni dosadašnji izgled vašeg enterijera.

Ukoliko vas interesuje više informacija o gotovom i klasičnim parketima, kao i kompletan spisak vrsti parketa koje imamo u ponudi možete pogledati ovde.