Drvo poznato po svojoj izdržljivosti je i orah. Upravo zbog te svoje osobine sve više se koristi za izradu parketarskih površina.

Prikazuje se svih 10 rezultata

Orahov parket – karakteristike

Sam izgled je jedinstven i unikatan, što ga dodatno izdvaja od ostalih, a s obzirom na to da je u pitanju tvrdo drvo, parket izrađen od orahovog drveta je otporan i izdržljiv. Spada u najelegantnije parkete što je rezultat tamne boje i same teksture drveta.

Preporučljivo je da orahov parket bude paren, jer će se dobiti homogenija boja i elegantniji izgled. Sam postupak parenja je dobar, jer pored estetske uloge služi i za prevenciju od štetočina i vode. Pored toga, održavanje orahovog parketa je lako.

Orahov parket cena

Orahov parket dostupan u nekoliko različitih klasa. Od klasa orahovg parketa cena će varirati. 

Orahov parket se deli u nekoliko različitih klasa u zavinosti od kvaliteta, vrste i boje orahovog drveta koje se koristi u izradi parketa. Za izradu parketa može se koristiti američki, evropski ili azijskih orah. Svaki je na svoj način jedinstven i poseban. Tamniji parket dobija se ukoliko se koristi američki orah, čija je struktura znatno ravnija. Za one koji su ljubitelji svetlijih tonova, preporučuje se parket od evropskog oraha, dok parket koji se pravi od azijskog oraha ima crvenkastu boju.

Kada je u pitanju orahov parket, cena koja je najviša se odnosu na extra klasu. Klasa extra je najkvalitetnija klasa ovog parketa kod koje su vlakna prugasta, nepravilna i podsećaju na godove. Pomenimo i klasu nodato rustico gde se vide greške u obradi i sušenju, ali je to dozvoljeno i upravo to ovu klasu orahovog parketa odvaja od ostalih. Tonalitet boja je u kontrastu i primetne su mrlje koje se javljaju u različitim oblicima.

Parket od oraha  za različite podne površine

Postojanje različitih nijansi i tekstura orahovog parketa čini ga i privlačnim za podne površine. Pogledajte našu ponudu orahovih parketa i pronađite svoju idealnu površinu za vaš dom.

Ukoliko vas interesuje više informacija o gotovom i klasičnim parketima, kao i kompletan spisak vrsti parketa koje imamo u ponudi možete pogledati ovde.