Drvo crvenkaste boje koje je zahvalno za sve obrade je i drvo trešnje. Trešnja se koristi u izradi parketarskih površina, izradi nameštaja, pa čak i za izradu muzičkih instrumenata.

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.

Parket trešnja-  karakteristike

Ono što je čini adekvatnim materijalom za izradu parketa trešnja jesu njene odlične karakteristike. Pre svega parket trešnja se lako obrađuje i tehnički je prilagodljiviji u odnosu na neke druge vrste. Potom je širenje i skupljanje kod parketa trešnja minimalno u poređenju sa drugim vrstama parketa, jer se pokazalo da je trešnja znatno otporna na vlagu. Kako bi se dodatno poboljšala svojstva i karakteristike, trešnja se poput bukve i trešnje obrađuje procesom parenja.

Trešnjin parket idealan za one koji vole tople boje

Treba napomenuti da se trešnjin parket lako održava i prilagođava različitim uslovima. Kako je crvenkaste boje, unosi toplinu u svaki enterijer. Pravo je rešenje za sve one koji žele da unesu tople i žive boje u svoj enterijer, jer parket od trešnjinog drveta ne ostavlja ravnodušnim i upravo zbog tih jarkih boja dodatno privlači pažnju.

Ukoliko tražite drvnu podnu površinu koja je otporna na sve štetočine i na vlagu i plus je stabilna i izdržljiva onda je trešnjin parket pravo rešenje za vas. Pritom unećete toplinu u svoj dom, jer je tekstura drveta stilski jedinstvena.


U našoj ponudi možete naći veliki izbr vrhunskih trešnjih parketa. Učinite svoj dom ugodnim mestom za boravak, izaberite parket izrađen od trešnjinog drveta, odaberite parket koji će ispuniti sve vaše uslove i potrebe.

Ukoliko vas interesuje više informacija o gotovom i klasičnim parketima, kao i kompletan spisak vrsti parketa koje imamo u ponudi možete pogledati ovde.